Salašská špecialita – hovädzí guľáš
Suroviny
- 1200 ghovädzie mäso
- 150 gbravčová masť
- 30 gsoľ
- 600 gcibuľa
- 10 gcesnak
- čierne mleté korenie
- rasca
- majorán
- 1 ksfeferónka
- voda
Postup receptu
Umyté a odblanené hovädzie mäso nakrájame na rovnaké kúsky
Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, opražíme, pridáme pokrájanú feferónku, podlejeme vodou, zamiešame, osolíme, okoreníme, pridáme rascu, dusíme do mäkka.
Počas dusenia mäso občas premiešame a podlievame vodou. Pred ukončením dusenia pridáme prelisovaný cesnak, dochutíme soľou a majoránom.
Podávame s bryndzovými, špenátovými a frankovskými haluškami, strapačkami s kyslou kapustou a salašskými bryndzovými pirohami.
Náhľad fotografií zo zložky Slovenské jedlá